SØG MENU

Kirsten Gitz-Johansen

Udstilling
Fernisering 6.9. kl. 18
Sted
Husets Galleri

Fernisering torsdag 6.9. kl. 18 Udstillingsperiode 6.9. - 3.10. 2018

 

Kirsten GiTz-Johansen

Husets Galleri udstillede i foråret 1989 Kirsten Gitz- Johansens træmasker. Det var ved samme lejlighed Dunkelfolket blev skabt, og næste år er der 30 års jubilæum for begge parter. Det er en stor fornøjelse, at Kirsten nu vender tilbage med malerier og med en speciel maskeoptræden til ferniseringen.
Udstillingen består af billeder med 4 temaer:
Første tema: ”Al livs begyndelse”, er malet med akryl på træ. Billederne er fremstillet i en sorgperiode, i et mytologisk og grafisk udtryk, malet under dogmet: ”mal kun med farverne brunt, sort, hvid og turkis. Menneskenes kroppe skal være nøgne og levende i træets årringe. Månens sejl skal ses i billederne, som tegn på det evigt kvindelige, og figurerne skal træde ud over rammerne”. Fillip Nielss Stehr-Rasmussen har skrevet digtet" Alt livs begyndelse" til billede serien. Han vil ved ferniseringen recitere det, og synge til sin shaman tromme og til Kirsten, som danser en maskedans for gæsterne.
Andet tema: ”Kvinder på jagt” fra 2017. Det er billeder malet på papir i A 4 format med oliekridt og akryl. Med billedener spørger Kirsten: Hvad er det vi kvinder søger? Er det sex, lykke, tryghed, skønhed, rigdom?  hvad må vi ofre for at få ”byttet”, eller saboteres vi måske af indre dæmoner?
Tredje tema: ”Fisk kan ikke tale” malet i foråret 2018, inspireret af bogen om fiskeren Aage Hansens kamp mod Cheminovas forurening på Vestkysten. Mennesker skal respektere naturen og dyrene, ellers går det galt. Havet er den uudgrundelige kilde til drømme og længsler, trøst og glæde.
Fjerde tema: ”Ritualer, mennesker, dyr og masker”, er et evigt emne i teater og maleri. Den stivnede maske på den levende krop. Mennesket og dyret, har fra de ældste tider har hørt sammen i en kreativ symbiose, dyrket af mennesker for nå højere magter.
Kirsten har en permanent udstilling i Kulturhuset Blokhus, sammen med sin nu afdøde mand billedskæreren Uffe Gitz, og på Brovst Sundhedshus. Desuden hænger der skiftende udstillinger af Kirstens produktion i Galleri Portland Art i Algade i Aalborg. Hun har også skrevet bogen ”Dunkelfolket fra Fosdalen”, som ligger fremme i Husets Galleri.

Fernisering 6.9. kl. 18
Sted
Husets Galleri