SØG MENU

Kirsten Lyhne Christiansen & Janice Hunter

Udstilling
Udstillingen slutter 14/2
Sted
Husets Galleri
Fernisering 11. jan. 2018 kl. 13:00-15:00

Janice Hunter - Keramiske Skulpturer & Kirsten Lyhne christiansen - monotypier og grafiske tryk

 

Kirsten Lyhne Christiansen

har arbejdet med grafiske metoder siden 1970 og laver også med bronzestøbninger.
Som person og kunstner er Kirsten Lyhne påvirket af, at mennesker tvinges til at flygte på tværs af grænser og hun har derfor skabt en udstilling med visuelle bud på nytteløs rodfæstelse, forhindringer, farer og fællesskaber. Værkerne, som nu udstilles i Husets Galleri består af monotypier og grafiske tryk.
Fornemmelsen af at være i bevægelse fra et sted til et andet, at rejse fra det velkendte til det ukendte præger Lyhnes værker, som også formår at understregemenneskets behov for at indgå i fællesskaber og hvor meget vi kan have brug for hinanden i vanskelige livssituationer. Mange af Kirsten Lyhnes motiver spejler sigi variationer af fællesskaber og understreger nødvendigheden af styrke til at overkomme de store forhindringer i livet. Lyhne visualiserer ydre, konkrete forhindringer, hegn, vand, landskaber, men billederne peger også i retning af håb og ønsker om nye muligheder. Der er huller i hegnene, nye veje på landkortene og måske finder vi vej gennem forhindringerne? Det er menneskets natur at værepå vej, men vi kan tilbageholdes af ydre omstændighedereller være forhindrede i at bevæge os, folde os ud, hæmmet af indre hegn som mentalt hjemløse. 
Det er Kirsten Lyhnes mål, at hendes værker må give indtryk af håb.

 

Janice Hunter - keramiske skulpturer

Janice Hunters keramiske skulpturer er sindbilleder inspireret af landskaber, rejser, bevægelse og natur og bliver til i en konstant afsøgning af hvad materialer - ler med porcelæn i, - sandkrystaller og glasurer – kan. Værkerne er i sig selv små landskaber i bevægelse fanget i stilstand – brudstykker af virkelighed holdt fast i en brænding, der somme tider tager flere dage.
Janice Hunter har i 2017 haft keramikværksted i Tornby Gl. Skole i 35 år. Her kom den engelske keramiker på besøg fra sit atelier i Paris og blev hængende. Siden har rejser bragt hendes værker til både Shanghai, Singapore, Japan, Belgien, Island, Egypten, Korea og mange stederhar hun også undervist på workshops. I DK har hun bl.a. udstillet i Kunsthal Nord og på Hirsthals Fyr lige som hun er en fastdel af ScanCeram i Hjørring.Janice Hunters keramiske skulpturer kan ses som sindbilleder inspireret af landskaber, rejser, bevægelse og natur og bliver til i en konstant afsøgning af hvad materialer - ler med porcelæn i, - sandkrystaller og glasurer – kan. Værkerne er i sig selv små landskaber i bevægelse fanget i stilstand – brudstykker af virkelighed holdt fast i en brænding, der somme tider tager flere dage.


 

Udstillingen slutter 14/2
Sted
Husets Galleri
Fernisering 11. jan. 2018 kl. 13:00-15:00