SØG MENU

Paula Kaniewska Why did the chicken cross the red carpet?

Udstilling
Udstillingsperiode 6.1. -30.1. 2019
Sted
Husets Galleri
Fri entré

Paula Kaniewska er uddannet fra Warszawas Kunstakademi i 2015 med hovedfag i maleri og tekstil og er til dagligt en del af Kunstnerværkstedet på Nordkraft. Hun er oprindeligt fra Polen men er fornyligt flyttet til Aalborg.
Paula Kaniewskas værker opstår ved hjælp af observationer. Hun elsker at betragte verden og inspireres af mennesker, af scenerier og farvesammensætninger, der fanger øjet. Det der virker almindeligt og hverdagsagtigt, det umiddelbart uvigtige og måske endda kedelige… heri finder Paula det ekstraordinære og formidler og transformerer det i sine malerier og værker af textil.
Udstillingens titel ”Why did the chicken cross the red carpet?” refererer direkte til et af værkerne i udstillingen. I en mystisk have udfolder en usædvanlig historie sig, og i værket kan kendte  symboler fra kunsthistorien findes - eller måske kan man opfatte det som en surrealistisk joke? Humor er i hvert fald vigtig i Paula Kaniewskas arbejde. Hun holder af at arbejde med visuelle ordspil, skabe uventede kombinationer og lave skjulte referencer i sine værker. Det gør arbejdet sjovt for Paula Kaniewska selv, og hun kan godt lide at udfordre sit publikum med flere lag af fortolkning af sin kunst.

Udstillingens titel "Why did the chicken cross the red carpet" er også en reference til et kendt ordspil på engelsk: (Why did the chicken cross the road ... to get to the other side).
 

Velkommen til en udstilling af malerier med et spændende ungt nyt kunstnertalent med masser på hjerte. Udstillingen er støttet af Kulturaftale Nordjylland.

instagram.com/paula.kaniewska/
 

Udstillingsperiode 6.1. -30.1. 2019
Sted
Husets Galleri
Fri entré