SØG MENU
twang_foto
bank_dinesen

Twang + Paul Banks & Jakob Dinesen

Koncert
Dør åbnes kl. 19:30
Sted
Hybrid, 3'eren / Salen
Entre
100 kr. / Forsalg
Entre
120 kr. / På dagen
Buffet + Entre
170 kr. / Forsalg
Vegetarbuffet 17:30-19:30

Denne aften får du muligheden for at dykke ned i rødderne af amerikansk musiktradition. Paul Banks og Jakob Dinesens duo samarbejde med udgangspunkt i Jazz, Blues Country og Gospel og trioen TWANG der er den unge generations fortolkning af den amerikanske Folk, Bluegrass og Blues.

Og mon ikke de to generationer mødes i løbet af aftenen?...

 

Paul Banks og Jakob Dinesen

De to musikere Paul Banks og Jakob Dinesens seneste udgivelser er modtaget med begejstrede anmeldelser. Paul Banks’ ”Blackberry Wine” og Jakob Dinesens ”Yasmin” fik bl.a. begge 5 ud af 6 hjerter i Politiken.
Deres duo samarbejde er så virtuost, legende og hjertevarmt, at resultatet er meget mere end en cross-over mellem stilarter. Musikken balancerer ganske vist på kanten af mange velkendte etiketter: folk, jazz, blues, country og gospel, men ikke blot den naturlighed med hvilken tingene blandes, men også hovedpersonernes meget personlige tilgang til deres instrumenter, har skabt et tidløst univers, som er helt deres eget.

 

Duo samarbejdet er en krævende disciplin, hvor fokus ikke flytter sig væk fra hver af de to musikere ret længe ad gangen. Det er også en kunstart, som fordrer, at de medvirkende kan leve med enkelheden. I denne duo indtager Banks’ guitar naturligt pladsen som lyrisk og groovende motor. Jakob Dinesens tenor udfylder hele registret fra slank smidighed til grovkornet og grovswingende raspen.

TWANG

er et Amerikansk/Dansk band bestående af 3 unge musikere der har den fælles mission at modernisere og sprede den amerikanske folkemusiktradition. Med en seriøs tilgang til musikken leger de med udtryksformer og arrangementer. Twang er et alsidigt band afspejlet af de 3 forskellige musikers baggrunde; en trio der mødes i en fælles kærlighed til den amerikanske folkemusik. Musikken spænder fra bluegrass, western swing, blues, old-time til ragtime. Når spurgt om hvilken musik de spiller, kalder bandet det selv ”New & Old-Time” Materialet er sammensat af bade traditionelle og originale numre. Centralt i musikken er den 3-stemmige sang, en balance mellem tradition og nyskabelse, groove og udadvendt energi.

Thyge Søndertoft Pedersen (Violin, Sang og Mandolin) Thyge har i flere år bevæget sig meget på de nordiske folkemusikscener, hvor han har skabt sig et navn der er synonym med håndværk i høj klasse. Udover folkemusikken nærer han stor interesse for trad. og hillbilly jazz. Thyge er en musiker der søger ind mod kernen og for hvem nerve og groove er helt essentielt. Han arbejder kompromisløst mod centeret af den musik han elsker.

Spencer Gross (Kontrabas, Sang, Guitar) Spencer en alsidig musiker der er opvokset med blues, han kan opleves i sammenhæng fra pop over roots til fri improvisation. Nysgerrighed og udfordring af rammerne er noget der i høj grad beskriver Spencer. Hans øre er mod at skabe smuk og meningsfyldt musik uden at lade sig begrænse.

Peter Banks (Banjo, Sang, Kontrabas, Mundharpe, Guitar) Peters musik springer ud fra en kærlighed til især den mellemøstlige, vestafrikanske og amerikanske folkemusik. Gennem hans unikke og ekspressive banjo spil er han kendt for at tage chancer og skabe broer mellem forskellige musikalske traditioner. Han står meget stærkt i sit personlige udtryk med, fokus på tilstedeværelse og leg, med et skarpt øje for at skubbe traditions-musikken videre.
 

Husets Cafe tilbyder lækker Vegetarbuffet kl 17.30 - ca 19.30

Dør åbnes kl. 19:30
Sted
Hybrid, 3'eren / Salen
Entre
100 kr. / Forsalg
Entre
120 kr. / På dagen
Buffet + Entre
170 kr. / Forsalg
Vegetarbuffet 17:30-19:30