SØG MENU
jakob_bro_trio_foto
elena_setien_foto

Vinterjazz: Jakob Bro Trio + Elena Setién

Koncert
Dør åbnes kl. 20
Sted
Hybrid / 3'eren: Salen
Entre
75 kr. / Forsalg
Entre
95 kr. / På dagen
Vegetarbuffet
95 kr.
Vegetarbuffet 17:30-19:30

Jakob Bro Trio

Guitaristen Jakob Bros trio med de amerikanske åndsfæller Thomas Morgan og Joey Baron følger nu op på deres 2016-album “Streams” med et album indspillet live over to aftener på spillestedet Jazz Standard i New York.

På “Bay Of Rainbows” udforsker de tre musikere fem stykker musik fra guitaristens katalog – herunder favoritten “Copenhagen” fra albummet “Gefion” (2015), som Bro skabte med Morgan og trommeslageren Jon Christensen. Første og sidste nummer på den nye udgivelse er to forskellige versioner af den yderst melodiske “Mild”, hvoraf den abstrakte anden fortolkning af nummeret til fulde illustrerer Bro og kompagnis evne til at trække musikken i nye fortryllende retninger.


Da 40-årige Bro i foråret 2018 udgav albummet “Returnings”, blev han blandt andet hyldet (af DownBeat) for at skabe “lydlandskaber med dybde, varme og skønhed”. Disse ord kan også fint anvendes om “Bay Of Rainbows”, som samtidig også byder på flere spontane dynamikker – et resultat af, at Bro, Morgan og Baron i nu fem år har turneret vidt og bredt.

 

I anledning af “Bay Of Rainbows” gæster Jakob Bro denne aften Huset med Thomas Morgan (bas) og Joey Baron (trommer).

Elena Setien

Elena Setién er en kunstner, der er defineret af sin livlige sangskrivning og kompositioner.  Multinstrumentalistens musik udtrykker den modige individualisme og en sans for empati, der er kendetegnende for hendes hjemstavn i det spanske Baskerland. Hun voksede op i en tid med politisk uro i Spanien. 1980’erne var præget af optøjer efter diktaturstatens omvæltning, og det folkelige oprør i kølvandet på knap 40 års stilstand gav også Elena en pligtfølelse i kampen for fremdrift. Et kort møde med Lauri Anderson senere hen efterlod også et enormt indtryk på Elena. Særligt Anderson’s holdning til hvordan man er en kunstner i dag gjorde indtryk: “Du skal bare skabe noget der er smukt og frit.”

 

Revolution er, for Elena, at gå tilbage til simple sandheder og at manifestere det smukke i mennesker. Hendes tekster beskriver det smukke ved hverdagslivet og naturen, og fremhæver styrkerne ved forandring - ikke som en byrde - men som den egentlige kilde til håb.

 

Elena Setién boede i en årrække i København hvor hun indgik i det lokale musikmiljø og samarbejdede med flere toneangivende jazzmusikere. Nu er hun flyttet tilbage til hjembyen San Sebastian i den spanske del af Baskerlandet, hvorfra hun har skrevet og indspillet sit kommende album fyldt med stemningsfulde alternative popsange.


Elena Setién blev nylig signet til det toneangivende og højt-respekterede britiske pladeselskab Thrill Jockey (Tortoise, Wooden Shjips mfl.).
Albummet “Another Kind of Revolution” udkommer den 15. februar 2019.

Husets Cafe tilbyder lækker Vegetarbuffet kl 17.30 - ca 19.30

0000vinterjazzlogo2019
Dør åbnes kl. 20
Sted
Hybrid / 3'eren: Salen
Entre
75 kr. / Forsalg
Entre
95 kr. / På dagen
Vegetarbuffet
95 kr.
Vegetarbuffet 17:30-19:30