August 2017

September 2017

Oktober 2017:

November 2017:


Husets Galleri

I Husets Galleri tager vi ingen procenter af salg. I stedet for giver vi plads på væggene og siger ja til at give kunstnere en chance, hvis de vil noget, flytter noget, udfordrer, laver kunst med tanker og hjerte bag og rør!

Vi vil mer' end at udstille kunst på væggene - vi vil sparke liv i kunsten - og gå nye veje i udforskningen af det at skabe!

Praktisk info
Vil du gerne udstille? Så send en mail med lidt info om dig og dine billeder sammen med eksempler på det, du kunne tænke dig at udstille. Vær opmærksom på at Husets Galleri i perioder både fungerer som galleri og konferencerum i dagtimerne.

Kunstnere står for ophængning og nedtagning af udstillinger i Husets Galleri i samråd med den galleriansvarlige.

Du kan se en lokaleplan over Husets Galleri her og læse om hvilke betingelser, du har som udstiller her :-)

Har du spørgsmål kontakt annette@huset.dk

Udstillinger i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri mandag-torsdag kl. 12-22, fredag kl. 15 - 21 og søndag kl. 11-16, når Huset også er åbent. Lejlighedsvis bruges galleriet også til møder i dagtimerne men er ellers åbent for besøgende i Husets åbningstid :-)
Gå ikke forgæves - Se tider her >

AUGUST: F. Bovbjerg

Torsdag 10. - fredag 25. august 2017
F. Bovbjerg
udstillede under Aalborg Surreal i december 2016 som en blandt 34 forskellige up-coming unge kunstnere. Her viste han sig som en virkelig original og slagkraftig ekspressiv kunstner, der med en barsk sanselighed afdækker både det smukke og det grimme - og døden lige om hjørnet under livets nærvær. Det er langt fra pænhed, for her er mandsmod stoppet op i et surreelt drømmeunivers, hvor kvinder og mænd forbindes i kroppe og sind.
Værkerne er alle lavet med inspiration fra eksistentiel angst og forvirring og sigter stilistisk efter punktet midt mellem realisme og obskur fantasi. De repræsenterer den dødelige krops nådesløse fængsling af sindets følte indadvendte uendelighed. I værkerne udtrykkes således de frustrationer som skabes af sindets uopnåelige trang til opløsningen og overskridelse af kroppen, og den angst som skabes af den smertelige erkendelse af kødets fasthed og lurende forfald.
I flere af værkerne udtrykkes desuden, under stadigt samme tema, den uoverkommelige og umuligt store mængde indtryk der pludseligt kan ramme mennesket, idet virkeligheden indtages filterløst og i sin helhed. Det er den enorme mængde af indtryk, der tilbydes af virkelighedens tilsyneladende nøgne tilfældighed, der fremprovokerer den menneskelige angst, som fremstilles i værkerne.
Længsel, absurditet og fortvivlelse over en uopnåelig transcendens har fremtvunget disse værker, der således aftegner bunden af den menneskelige virkelighed. Der afspejler sig dog i uoverlagte undertoner et naivt og næsten fornødent håb, der - i skarp kontrast til værkernes egentlige udtryk - utrætteligt triumferer, og trofast bærer os videre mod livet på trods af dets ubønhørlige eksistensvilkår.
Velkommen til en udstilling der indbyder beskueren til at møde det barske og fortvivlende i den eksistentielle virkelighed. Et møde der i sin fortabte hårdhed og med tankerne rettet mod Sisyfos, med ironisk nødvendighed resulterer i et knæfald for håbet; menneskets utrættelige trodsighed.
>bovbjerg.studioSEPTEMBER: Malende Musikere

Udstillingsperiode 3. - 27. september 2017
Malende Musikere:
Thomas Agergaard, Franz Beckerlee, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Lars Trier og Troels Trier.

De ”Malende Musikere” er en fælles betegnelse for 6 kunstnere, som alle har gjort sig gældende på den danske og internationale musikscene i forskellige genrer og sammenhænge, men som samtidig er anerkendte, dygtige billedkunstnere.

Til ferniseringen søndag 3.9. kl. 12-14 spiller Troels Trier og Lars Trier nogle af det legendariske 70’er band Røde Mors numre, og efterfølgende vil der være jazz-worldmusik jam med Thomas Agergaard, Ole Fick, og Flemming Quist Møller.

Læs om de udstillende kunstnere her nedenfor:

Thomas Agergaard

Thomas Agergaard er saxofonist, kapelmester og komponist og har lavet musik til såvel teater- som danseforestillinger, og han underviser på Rytmisk Musikkonservatorium ved siden af sin musik og kunstneriske karriere. Som billedkunstner har han haft eget atelier siden 2004, og hans billeder er ekspressive tuschstregtegninger, der næsten kan være sindbilleder på jazzmusik. Men han er en alsidig kunstner der også har udstillet videokunst og f.eks. en multimedieinstallation i 2012  ” Sindhupare/Beside the Sea” i Gallery Sculpture Korté, Udaipur, Mehrangarh Fort, Jodphur, Diggi Palace, Jaipur, Ganges Art Gallery i Kolkata i Indien. I 2011 komponerede Thomas Agergaard værket SOUNDS OF THE PLANETS til Geologisk Museums udstillinger om Jorden, Solsystemet og jordskælv. Her skabte den kreative musikalske kunstner Thomas Agergaard en symfoni, der smeltede unikke og exceptionelt stemningsfulde lyde af solsystemets planeter - optaget af hhv. seismologer på Jorden og NASA’s Voyager-rumsonder i rummet - sammen med instrumentelle lydlandskaber. Det er i sin egenskab som billedkunstner Thomas Agergaard udstiller værker i Husets Galleri.
>thomasagergaard.com

Franz Beckerlee

Franz Beckerlee lavede allerede som sekstenårig sine første skulpturer i jern og udstillede i forskellige gallerier, inden den musikalske karriere i Gasolin krævede al hans opmærksomhed. Det er både skulptur, billedhugning, installation og maleri der har optaget ham som kunstner i det meste af hans liv. Han er inspireret af zen-buddisme, har rejst over det meste af verden og praktiserer tibetansk buddisme, og man kan tydeligt fornemme den spirituelle inspiration i de farvemættede malerier. Vi glæder os til at vise værker af Franz Beckerlee.
>beckerlee.com
>facebook

Ole Fick

Ole Fick er skuespiller, maler, musiker og tegnefilmsdubber og er uddannet som grafiker/tegner. Han har siden slutningen af 1960'erne været guitarist/forsanger i bandet Burnin Red Ivanhoe. Ole Fick har sideløbende spillet med Beefeaters, Trille, Lasse Helner, Lasse & Mathilde, Erik Grip og mange flere. Har sideløbende med sin musikalske karriere medvirket i en lang række børneprogrammer, bl.a. Ude på Noget, Hvorfor Uglen I Hulen samt leveret stemmen til den danske udgave af Postmand Per. Han har derudover gjort sig bemærket, ved at medvirke i Monrad og Rislund's shows sammen med Øyvind Ougaard. En af hans kendte personer er doktor Leo Lummerkrog, som både har medvirket i Monrad og Rislunds shows samt på P3-programmet Det der om søndagen. Han er komponist og har lavet underlægningsmusik til en del af DRs børne- og ungdomsfilm.

Ole Fick begyndte at udstille malerier i 2010, og i starten af 2013 indtrådte Ole Fick i bestyrelsen omkring den nye kunstretning Humorisme! Han har gennem tiden arbejdet med plakater, plade- og CD-omslag for den danske rock- og folkscene. I en 10 års periode var han satirisk tegner i Ekstra Bladet og har tegnet satire til Svikmøllen. Ole Fick har illustreret et væld af børne- og ungdomsbøger.

I Husets Galleri glæder vi os til at præsentere værker af Ole Fick.
>www.olefick.dk

Flemming Quist Møller

Flemming Quist Møller er tegner, bladtegner, børnebogsforfatter, musiker og skuespiller. Flemming Quist Møller var 1960-61 elev hos filminstruktøren Bent Barfod, men er ellers autodidakt filmkunstner og har ofte samarbejdet med Jannik Hastrup.
Multikunstneren Quist Møller debuterede som børnebogsforfatter i 1967 med Cykelmyggen Egon, fortalt, tegnet og farvelagt med en lun humor og sans for stemningsfulde scenerier.
I 1969 udkom Bennys badekar, der ligesom Jungledyret Hugo (1989) også produceredes som tegnefilm (hhv. 1971 og 1993); Snuden kom i 1980 som både bog og tv-tegnefilm. Debutbogen blev i 2005 fulgt op af Cykelmyggen og Dansemyggen, der også kom som tegnefilm i 2007. Han modtog i 2006 Gyldendals Børnebogspris. Flemming Quist Møller har desuden udført udsmykningsopgaver, teaterdekorationer og plakater og skrevet filmmanuskripter, bl.a. Sort høst (1993). Fra 1976 var han slagtøjsspiller i instrumentalgruppen Bazaar.
Multikunstneren Quist Møller debuterede som børnebogsforfatter i 1967 med Cykelmyggen Egon, fortalt, tegnet og farvelagt med en lun humor og sans for stemningsfulde scenerier.

Flemming Quist Møllers dybt originale tegnefilm og børnebøger har for længst opnået klassikerstatus, og år 2017 er halvtredsåret for udgivelsen af hans debutbog, Cykelmyggen Egon.

I 2016 modtog han Storm P. Prisen for sit arbejde. Flemming Quist Møller har sin helt egen karakteristiske streg. Han er værdsat og respekteret af både kolleger i de mange kunstneriske discipliner, han har boltret sig i, og af det store, sammensatte publikum, som han både har glædet og udfordret gennem den lange karriere. Trods sin tidlige kærlighed til billedkunsten blev jobbeskrivelsen multikunstner. Det var leg og lyst, der førte ham i tusinde retninger. Vi får lov at dele lidt af Flemming Quist Møllers alsidige virke i udstillingen i Husets Galleri.
>facebook.com/Flemming-Quist

Lars Trier

Lars Trier er guitarist og han har bl.a. været med i kunstnerkollektivet Røde Mor. Uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og i dag er han docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Videregående studier i London og i Haag. Lars Trier var prisvinder ved Nordisk Musikerkonkurrence i 1975 og finalist i den verdensomspændende konkurrence ”Hommage a Andrés Segovia” i 1981 med Andrés Segovia i juryen. Og han har givet koncerter og mesterkurser i Europa, Mellem- og Sydamerika.  Som billedkunstner har Lars Trier udstillet i forskellige sammenhænge.

Troels Trier

Troels Trier oprettede sammen med Dea Trier Mørch og Ole Finding kunstnerkollektivet Røde Mor. Gruppen arbejdede med politisk kunst i form af grafik og plakater og havde et tæt samarbejde med Vietnambevægelsen. Senere kom musikken til, og fra 1975 var Troels Trier hovedsageligt beskæftiget i Røde Mors Rockcirkus, som han forsynede med tekst og musik. Gruppen udgav en række grammofonplader og sangbøger og turnerede i hele Skandinavien med store rockshows. Her var også Lars Trier med. Gruppen samarbejdede med Clausen og Petersens gadecirkus, og i årenes løb har der været forskellige comedyshows med bl.a. Rebecca Brüel. Troels Trier har i alle årene arbejdet sideløbende som billedkunstner og fra 2009 helt koncentreret sig om at skabe billeder og skulpturer.
> troelstrier.dk

Fernisering søndag 3. september 2017 kl. 12-14


20.9. 2017 kl. 20 "Those Who Dig" - eksperimenterende kortfilm af Nele Kadestik & Jonas Hall med unikt live soundtrack.

Onsdag 20. september 2017 kl. 20
"Those Who Dig" er en eksperimenterende kortfilm som undersøger den universelle eksistentielle tematik - at søge efter noget. I takt med filmens tematik, vil selve eventet også være en slags søgen, da filmens lydside er lagt i hænderne på forskellige musikere, som hver vil skabe et unikt soundtrack til filmen live.
KA&HA er en eksperimenterende kunstnerduo baseret i Aalborg bestående af Nele Kadestik (EE) og Jonas Hall (DK).

Nele Kadestik er fra Estland og har studeret filmproduktion på ESAP i Portugal i 2016 og har en bachelor fra Art & Technology studiet på Aalborg Universitet. Hun har tidligere udstillet sit værk "MENAGERIE" til Just Like Art eventet i Aalborg i 2016. Hun var endvidere en af arrangørerne bag Sofar Sounds koncerter rundt i Aalborg i 2014-2015.

Jonas Hall er Aalborgenser og har en baggrund indenfor grafisk design fra UCN samt illustration. I 2015 var han med til at udforme Zygtoperas første Transform-event på Platform 4, æstetisk ansvarlig og udformede visuals og live malerier. I 2016 udstillede han en samling tegninger på Aalborg Bibliotekernes "GRO" udstilling for unge kunstnere.

Siden 2016 har kunstnerduoen sammen arbejdet med eksperimenterende kortfilm og videokunst med det formål at kommunikere med publikum via surrealistiske abstraktioner og billeder. Deres seneste projekt "Ungendered Body" - et samarbejde med Patricia Lam - blev vist til Talk Town Festival på Københavns Hovedbibliotek og senere som en del af kunstprogrammet på Distortion Ø.

"Those Who Dig" varer 40 minutter og vises i Husets sal i 3'eren. Fri entré.


OKTOBER: Maziar Etemadi: "Chiaroscuro & Tenebrism"

Søndag 1. - 25. oktober 2017
Vi byder velkommen til den iransk fødte herboende kunstner og filosof Maziar Etemadis udstilling i Husets Galleri. I udstillingen kan du som besøgende møde en tangodanser, en fægter - der passioneret og fuldstændigt vælger at gå helt ind i at udforske farver, teknikker og debaterer skønhedsidealer med et fortættet og rent romantisk blik. Maziar Etemadi har sin kunsthistoriske og kulturelle viden og store indsigt fra to kulturer med i bagagen - konstant forelsket i livet, engageret og levende - i dansen med poesiens udtryk af eksistentiel indsigt.

"Art washes away from the soul the dust of everyday life" Pablo Picasso
Maziar Etemadi fortæller: "Picassos meget enkle, men dybe idé siger jo det hele i en koncenteret form. Har man nogensinde oplevet at stå foran et maleri på et museum og uden at vide det, overgive sig selv til det, glemme tiden, rummet, og overvældet af en dyb følelse af at noget tabt er genoprettet i ens liv og eksistens, uden bagefter at være i stand til at udtrykke, hvad det er som er genfundet, men man ved dog, at dette er noget væsentligt, noget imødekommende, godt og samtidigt yderst skrøbeligt og flygtigt. I sådant et øjeblik tænker jeg ofte på Grundviges smukke salme, "Den signede dag", især verset "thi evig nu skinner livets lys". Verset klinger af skabelsesberetningen i Toraen. Det er dette livets evige lys, jeg genfinder i mødet mellem maleriet og mig på det sted på museet. Kunsten som en daglig andagt.      
 Jeg føler mig altid hensat til en sådan åndelig tilstand, når jeg besøger et museum, og jeg er sikker på, at mange kan genkende denne beskrivelse.

Siden barndommen har jeg været dybt interesseret i mange forskellige aspekter af kunsten, især tegne- og malerkunsten, poesi og litteratur. Gennem hele mit liv og min karriere som akademisk filosof har disse interesser haft afgørende betydning i mit liv. Jeg er påvirket af et stort antal klassiske og samtidige kunstnere og forfattere. Jeg vedkender mig arven fra dem, uden at være tilhænger af en bestemt kunstskole.  Sandheden om vores liv kommer til syne over alt i vores kunst og dermed i alle og samtlige kunstarter og stillarter.
Min kunst afspejler det liv, jeg lever, og min kamp for at forme det som mit kunstværk. Hvis nogen ser noget, de kan genkende i min kunst, har vi noget værdifuldt til fælles.

De fleste værker jeg udstiller i Husets Galleri er med temaet "chiaroscuro og tenebrism" (virkningerne af ekstreme lys og mørke). Det gennemgående motiv for dette tema er kvindekroppen, som jeg anser til at være skønhedens ideal i konkret fysisk, og kødelig form.
Det er især den sorte farve som optager mig for tiden. Nogle malere, især inden for den impressionistiske bevægelse, mente, at den sorte farve skulle fjernes fra paletten, mens tidligere italienske renæssancemalere som Caravaggio, blev kaldt den sortefarves mester. Hans mest fremtrædende tilhængere som Artemisia Gentileschi, Rubens, Jusepe de Ribera, Bernini og Rembrandt gjorde stor brug af den sorte farve i deres malerier.
Selv om farven sort indgik i nogle af Édouard Manets mest bemærkelsesværdige mesterværker, er Manet citeret for at have sagt, at sort ikke er en farve, mens den franske impressionistiske maler Pierre-Auguste Renoir kaldte den sorte farve dronning af alle farver. "Det tog mig 40 år til at opdage, at dronningen af alle farver var sort" har Renoir sagt.
Der er mange fascinerende aspekter i denne mystiske farve. Blandt dem en slående kendsgerning om dens intensitet. I modsætning til de andre farver mister den sorte ikke farven på grund af afstand. Dette gør farven meget kompliceret til at arbejde med.
Et par andre temaer vil også blive berørt i udstillingen, bl.a. "brydningsøjeblikke", hvor flere dramatiske begivenheder vil blive studieret gennem malerierne.
Til hvert eneste værk har jeg skrevet et digt. Digtene er mine egne veje til at begive mig i ind i billedernes indre verden.
> galerie-ete.com

Fernisering søndag 1. oktober 2017 kl. 12-14


NOVEMBER: Erik Lindberg

Søndag 29.10. – onsdag 22.11. 2017
Der findes nogle få malere som evner at fortælle historier med en dybde og kompleksitet, der ikke viger en tøddel i kompromisløshed og i trofastheden overfor sit eget billedunivers. Derfor er det en fornøjelse atter at byde velkommen til Erik Lindberg - en kunstner, der på klingende fynsk med et ærligt glimt i øjet - kalder sig "Maleren af verden". For det er han. I al sin ukuelighed får han os til at tabe næse og mund, når vi slet ikke kan blive færdige med at betragte og falde ind i Erik Lindbergs billedverden. En kunstner der bjergtager og tager livtag med livet. Glæd jer - det gør vi!
> facebook.com/wings.dk

Fernisering søndag 29.10. 2017 kl. 12-14


Mette Thea udstilling 2015 - performance Sandro Masai

Karin Lykke Waldhausen udstilling 2015

Britta Egebjerg & Lone Kirketerp udstilling 2015 - danser Aviaja Johannesen

Kim Herholdt Groth udstilling 2014

Lars Pank udstilling 2013

Erik Lindberg udstilling 2015

Line Kronvold udstilling 2014

 

 

Tommas Jørgensen udstilling 2014

Kunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederik Bovbjerg

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nele Kadestik & Jonas Hall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maziar Etemadi

 

    

 

 

 

 

Maziar Etemadi