April-Maj 2017:

Juni 2017:


Husets Galleri

I Husets Galleri tager vi ingen procenter af salg. I stedet for giver vi plads på væggene og siger ja til at give kunstnere en chance, hvis de vil noget, flytter noget, udfordrer, laver kunst med tanker og hjerte bag og rør!

Vi vil mer' end at udstille kunst på væggene - vi vil sparke liv i kunsten - og gå nye veje i udforskningen af det at skabe!

Praktisk info
Vil du gerne udstille? Så send en mail med lidt info om dig og dine billeder sammen med eksempler på det, du kunne tænke dig at udstille. Vær opmærksom på at Husets Galleri i perioder både fungerer som galleri og konferencerum i dagtimerne.

Kunstnere står for ophængning og nedtagning af udstillinger i Husets Galleri i samråd med den galleriansvarlige.

Du kan se en lokaleplan over Husets Galleri her og læse om hvilke betingelser, du har som udstiller her :-)

Har du spørgsmål kontakt annette@huset.dk

Udstillinger i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri

Fast åbningstid i Husets Galleri mandag-torsdag kl. 12-22, fredag kl. 15 - 21 og søndag kl. 11-16, når Huset også er åbent. Lejlighedsvis bruges galleriet også til møder i dagtimerne men er ellers åbent for besøgende i Husets åbningstid :-)
Gå ikke forgæves - Se tider her >

APRIL-MAJ: MIKE PALMA

Søndag 23. april - onsdag 24. maj 2017
Denne expressive kunstner havde sin debut i Bredgade Kunsthandel for et par år siden og har sine store forbilleder i kunsthistoriens klassikere - men her er ingen tvivl om at det er en kunstner med sin helt egen søgen - en søgen med filososisk og musisk udtryk med intensitet og et nærvær i sine fortællinger, der er hans helt egne. Mike Palma kan man virkelig godt holde øje med.

Mike Palma fortæller om sin kunstneriske oprindelse:
"Jeg havde en sen artistisk udfoldelse, som egentlig begyndte som 20 årig med guitar og vokal. Samtidig købte jeg mit allerførste kunstværk - et maleri af Savchenko. Musikken har givet mig en tættere kontakt til min underbevidsthed, som jeg har kunnet kanalisere med meget større succes igennem malerkunsten.
Malerkunsten tog for alvor til i start 2014, med en grundig udforskning af strøgets styrke. Referencer såsom Frank Auerbach og Vincent Van Gogh, blev studeret i detaljer. Senere har Lucian Freud fyldt meget i min maleriske retning.
Ud fra disse studier, har jeg udviklet mig videre til et tungt organisk udtryk med varierende ekspressivitet - i den evindelige søgen efter den dybt subjektive æstetik.”

Fernisering søndag 23. april 2017 kl. 12-14


JUNI: Peter Birk - Fotograf

Torsdag 1. - torsdag 22. juni 2017
Peter Birk fortæller: "Jeg forholder mig ret frit til den virkelighed man umiddelbart ser. Det er vigtigere at mine billeder handler om noget, der ligger mig på sinde. Det kan være alt. Dokumentarfotos, associationer til malerkunst, nyheder i TV-avisen, en bog jeg lige har læst eller et ansigt der fortæller sin egen historie.
Jeg rejser meget, og mine billeder indeholder ofte fremmedartede motiver.
Oprindeligt er jeg bibliotekar og leder vel altid efter historier i motiverne...Nogle gange er det kun et spørgsmål om at se det interessante motiv; men der er altid to virkeligheder, den vi ser, og det vores fantasi lægger til eller trækker fra. Det vælger jeg tit at tage med i mine udstillingsbilleder. Der kan også være tale om at skildre en association eller en distraktion. Vi ser noget, men tænker samtidig  på noget helt andet. Begge dele er virkelighed.... Engang var verden ny. Alt hvad man så var en oplevelse. Nu er verden gammel, og jeg må kæmpe for ikke at opfatte den som velkendt og triviel. Fotografi kan hjælpe med til at gøre opmærksom på at der stadig er nye uprøvede synsvinkler. Men der skal arbejdes med det. Inspiration kan komme af sig selv, men for mig kan det også være hårdt arbejde, hvor jeg definerer projekter og afprøver dem.  Nogle gange ender de i ingenting, men andre gange ender de med at leve deres eget liv og blive til stor inspiration.
Jeg holder meget af at arbejde med projekter. Jeg har illustreret bøger, fotograferet til en udstilling om engle, og lavet parafraser over Asger Jorn til Museum Jorn.
Jeg har lavet to fotobøger med billeder fra internationalt dukke-  og objektteater på baggrund af den internationale Festival of Wonder i Silkeborg.
For 4 år siden tog jeg initiativet til at oprette en fotogruppe for eksperimentalfotografi. Den fik navnet Compose og arbejder nu mest med udstillingsprojekter til bibliotekernes storskærme. Fotodigte, hvor vi satte billeder til en række digte var det første projekt. Senere kom udstillingen ’sortekunst’, hvor sort/hvid billeder blev tilsat en pæn del hekseri, og nu er vi på jagt efter ’det utrolige landskab’. Sideløbende udstiller jeg med kunstgruppen Silkaden.
Senest har jeg udstillet med kunstfotografer fra gruppen Vingesus i Rapla, Estland. Samarbejdet har ført til dannelse af en ny fotokunstgruppe med medlemmer fra hele landet. Den har fået navnet Strata."
I Husets Galleri glæder vi os til at vise værker af en helt særlig fotograf, der også kan skrive en 3. plads i DM i fotografi på CV'et. Velkommen til sæsonens sidste udstilling.
Fernisering torsdag 1. juni kl. 17.30


AUGUST: F. Bovbjerg

Torsdag 10. - fredag 25. august 2017
F. Bovbjerg
udstillede under Aalborg Surreal i december 2016 som en blandt 34 forskellige up-coming unge kunstnere. Her viste han sig som en virkelig original og slagkraftig ekspressiv kunstner, der med en barsk sanselighed afdækker både det smukke og det grimme - og døden lige om hjørnet under livets nærvær. Det er langt fra pænhed, for her er mandsmod stoppet op i et surreelt drømmeunivers, hvor kvinder og mænd forbindes i kroppe og sind.
Værkerne er alle lavet med inspiration fra eksistentiel angst og forvirring og sigter stilistisk efter punktet midt mellem realisme og obskur fantasi. De repræsenterer den dødelige krops nådesløse fængsling af sindets følte indadvendte uendelighed. I værkerne udtrykkes således de frustrationer som skabes af sindets uopnåelige trang til opløsningen og overskridelse af kroppen, og den angst som skabes af den smertelige erkendelse af kødets fasthed og lurende forfald.
I flere af værkerne udtrykkes desuden, under stadigt samme tema, den uoverkommelige og umuligt store mængde indtryk der pludseligt kan ramme mennesket, idet virkeligheden indtages filterløst og i sin helhed. Det er den enorme mængde af indtryk, der tilbydes af virkelighedens tilsyneladende nøgne tilfældighed, der fremprovokerer den menneskelige angst, som fremstilles i værkerne.
Længsel, absurditet og fortvivlelse over en uopnåelig transcendens har fremtvunget disse værker, der således aftegner bunden af den menneskelige virkelighed. Der afspejler sig dog i uoverlagte undertoner et naivt og næsten fornødent håb, der - i skarp kontrast til værkernes egentlige udtryk - utrætteligt triumferer, og trofast bærer os videre mod livet på trods af dets ubønhørlige eksistensvilkår.
Velkommen til en udstilling der indbyder beskueren til at møde det barske og fortvivlende i den eksistentielle virkelighed. Et møde der i sin fortabte hårdhed og med tankerne rettet mod Sisyfos, med ironisk nødvendighed resulterer i et knæfald for håbet; menneskets utrættelige trodsighed.
>bovbjerg.studio


Fernisering torsdag 10. august 2017 kl. 17.30-19 - INDGANG til ferniseringen via galleridøren fra Hasserisgade.


SEPTEMBER: Malende Musikere

Udstillingsperiode 3. - 27. september 2017
De ”Malende Musikere” er en fælles betegnelse for 7 kunstnere som alle har gjort sig gældende på den danske og internationale musikscene, i forskellige genre og sammenhænge, men som samtidig er anerkendte, dygtige billedkunstnere. Gruppen består af:

Thomas Agergaard, Franz Beckerlee, Erik Clausen, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Lars Trier og Troels Trier.

Læs om de deltagende kunstnere her nedenfor:

Thomas Agergaard

Thomas Agergaard er saxofonist, kapelmester og komponist og har lavet musik til såvel teater- som danseforestillinger, og han underviser på Rytmisk Musikkonservatorium ved siden af sin musik og kunstneriske karriere. Som billedkunstner har han haft eget atelier siden 2004, og hans billeder er ekspressive tuschstregtegninger, der næsten kan være sindbilleder på jazzmusik. Men han er en alsidig kunstner der også har udstillet videokunst og f.eks. en multimedieinstallation i 2012  ” Sindhupare/Beside the Sea” i Gallery Sculpture Korté, Udaipur, Mehrangarh Fort, Jodphur, Diggi Palace, Jaipur, Ganges Art Gallery i Kolkata i Indien. I 2011 komponerede Thomas Agergaard værket SOUNDS OF THE PLANETS til Geologisk Museums udstillinger om Jorden, Solsystemet og jordskælv. Her skabte den kreative musikalske kunstner Thomas Agergaard en symfoni, der smeltede unikke og exceptionelt stemningsfulde lyde af solsystemets planeter - optaget af hhv. seismologer på Jorden og NASA’s Voyager-rumsonder i rummet - sammen med instrumentelle lydlandskaber. Det er i sin egenskab som billedkunstner Thomas Agergaard udstiller værker i Husets Galleri.
>thomasagergaard.com

Franz Beckerlee

Franz Beckerlee lavede allerede som sekstenårig sine første skulpturer i jern og udstillede i forskellige gallerier, inden den musikalske karriere i Gasolin krævede al hans opmærksomhed. Det er både skulptur, billedhugning, installation og maleri der har optaget ham som kunstner i det meste af hans liv. Han er inspireret af zen-buddisme, har rejst over det meste af verden og praktiserer tibetansk buddisme, og man kan tydeligt fornemme den spirituelle inspiration i de farvemættede malerier. Vi glæder os til at vise værker af Franz Beckerlee.
>beckerlee.com
>facebook

Erik Clausen

Erik Clausen filminstruktør, skuespiller, billedkunstner, komiker, samfundsrevser, satiriker, manuskriptforfatter og meget mere – MENNESKE! Erik Clausen fortæller med ord om sit forhold til billeder:” Jeg elsker billeder af enhver art. Maleriet som helhed har den fordel, at man kan abstraherer fra den opreklamerede virkelighed. Man trænger ind i det mentale, udforsker hidtil uberørte steder. Man øver sig, bliver ved, tvivler, fortsætter og pludselig en dag står man med billeder, enten malerier eller film, der siger andre noget, - man kommunikerer uden om al logik, men hele tiden i billeder, billeder, billeder… Virkeligheden er et spejl, som vi mennesker spejler os i. Er vi med i billedet eller vi usynliggjort, reduceret til et produktivt apparat, en maskine hvor det forventes af os, at vi passer det vi er sat til, holder vores kæft og lader være med at gå ind på scenen, gå ind i billedet. Det er det kunsten handler om, - Identitet, spejlinger, det enkelte menneskes ret og mulighed til at se på den såkaldte virkelighed på en særlig måde. Det er her, at kunsten har magt og indflydelse, ikke direkte politisk, men indirekte på vores måde at se omverden på. Skal vi se på den med frygt, eller skal vi se på den som en udfordring? Det er forskelligt til forskellige tider…. Det moderne menneske holder kameraet, sin mobiltelefon op foran sig med et saglig udtryk i ansigtet, de fotograferer og bevarer det de ser i øjeblikket, - men er det nu virkeligheden eller er det bare en transformation af virkeligheden, der bliver til et billede…. Jeg arbejder i serier. Jeg er fascineret af mørket, af natten og med de blå farver i den blå serie, kan jeg skildre de nattestemninger, eller som filosofferne siger: ”Mørket eksisterer ikke, det vi ser, er fraværet af lys!”. Med det blå, som også er blues, er det muligt at skildre nogle stemninger, som et kamera aldrig ville kunne gøre. Alting er billeder, du slipper ikke. Lige fra du åbner øjnene så ser du, - er det virkeligheden eller er det bare et billede? Du har billederne inde i hovedet, - de kører ukontrolleret, pludselig dukker gamle billeder op, fra din ungdom, din barndom. Med alderen bliver dit repertoire større og større, - kan jeg rumme det?”
>clausenfilm.dk

Ole Fick

Ole Fick er skuespiller, maler, musiker og tegnefilmsdubber og er uddannet som grafiker/tegner. Han har siden slutningen af 1960'erne været guitarist/forsanger i bandet Burnin Red Ivanhoe. Ole Fick har sideløbende spillet med Beefeaters, Trille, Lasse Helner, Lasse & Mathilde, Erik Grip og mange flere. Har sideløbende med sin musikalske karriere medvirket i en lang række børneprogrammer, bl.a. Ude på Noget, Hvorfor Uglen I Hulen samt leveret stemmen til den danske udgave af Postmand Per. Han har derudover gjort sig bemærket, ved at medvirke i Monrad og Rislund's shows sammen med Øyvind Ougaard. En af hans kendte personer er doktor Leo Lummerkrog, som både har medvirket i Monrad og Rislunds shows samt på P3-programmet Det der om søndagen. Han er komponist og har lavet underlægningsmusik til en del af DRs børne- og ungdomsfilm.

Ole Fick begyndte at udstille malerier i 2010, og i starten af 2013 indtrådte Ole Fick i bestyrelsen omkring den nye kunstretning Humorisme! Han har gennem tiden arbejdet med plakater, plade- og CD-omslag for den danske rock- og folkscene. I en 10 års periode var han satirisk tegner i Ekstra Bladet og har tegnet satire til Svikmøllen. Ole Fick har illustreret et væld af børne- og ungdomsbøger.

I Husets Galleri glæder vi os til at præsentere værker af Ole Fick.
>www.olefick.dk

Flemming Quist Møller

Flemming Quist Møller er tegner, bladtegner, børnebogsforfatter, musiker og skuespiller. Flemming Quist Møller var 1960-61 elev hos filminstruktøren Bent Barfod, men er ellers autodidakt filmkunstner og har ofte samarbejdet med Jannik Hastrup.
Multikunstneren Quist Møller debuterede som børnebogsforfatter i 1967 med Cykelmyggen Egon, fortalt, tegnet og farvelagt med en lun humor og sans for stemningsfulde scenerier.
I 1969 udkom Bennys badekar, der ligesom Jungledyret Hugo (1989) også produceredes som tegnefilm (hhv. 1971 og 1993); Snuden kom i 1980 som både bog og tv-tegnefilm. Debutbogen blev i 2005 fulgt op af Cykelmyggen og Dansemyggen, der også kom som tegnefilm i 2007. Han modtog i 2006 Gyldendals Børnebogspris. Flemming Quist Møller har desuden udført udsmykningsopgaver, teaterdekorationer og plakater og skrevet filmmanuskripter, bl.a. Sort høst (1993). Fra 1976 var han slagtøjsspiller i instrumentalgruppen Bazaar.
Multikunstneren Quist Møller debuterede som børnebogsforfatter i 1967 med Cykelmyggen Egon, fortalt, tegnet og farvelagt med en lun humor og sans for stemningsfulde scenerier.

Flemming Quist Møllers dybt originale tegnefilm og børnebøger har for længst opnået klassikerstatus, og år 2017 er halvtredsåret for udgivelsen af hans debutbog, Cykelmyggen Egon.

I 2016 modtog han Storm P. Prisen for sit arbejde. Flemming Quist Møller har sin helt egen karakteristiske streg. Han er værdsat og respekteret af både kolleger i de mange kunstneriske discipliner, han har boltret sig i, og af det store, sammensatte publikum, som han både har glædet og udfordret gennem den lange karriere. Trods sin tidlige kærlighed til billedkunsten blev jobbeskrivelsen multikunstner. Det var leg og lyst, der førte ham i tusinde retninger. Vi får lov at dele lidt af Flemming Quist Møllers alsidige virke i udstillingen i Husets Galleri.
>facebook.com/Flemming-Quist

Lars Trier

Lars Trier er guitarist og han har bl.a. været med i kunstnerkollektivet Røde Mor. Uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og i dag er han docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Videregående studier i London og i Haag. Lars Trier var prisvinder ved Nordisk Musikerkonkurrence i 1975 og finalist i den verdensomspændende konkurrence ”Hommage a Andrés Segovia” i 1981 med Andrés Segovia i juryen. Og han har givet koncerter og mesterkurser i Europa, Mellem- og Sydamerika.  Som billedkunstner har Lars Trier udstillet i forskellige sammenhænge.

Troels Trier

Troels Trier oprettede sammen med Dea Trier Mørch og Ole Finding kunstnerkollektivet Røde Mor. Gruppen arbejdede med politisk kunst i form af grafik og plakater og havde et tæt samarbejde med Vietnambevægelsen. Senere kom musikken til, og fra 1975 var Troels Trier hovedsageligt beskæftiget i Røde Mors Rockcirkus, som han forsynede med tekst og musik. Gruppen udgav en række grammofonplader og sangbøger og turnerede i hele Skandinavien med store rockshows. Her var også Lars Trier med. Gruppen samarbejdede med Clausen og Petersens gadecirkus, og i årenes løb har der været forskellige comedyshows med bl.a. Rebecca Brüel. Troels Trier har i alle årene arbejdet sideløbende som billedkunstner og fra 2009 helt koncentreret sig om at skabe billeder og skulpturer.
> troelstrier.dk


Mette Thea udstilling 2015 - performance Sandro Masai

Karin Lykke Waldhausen udstilling 2015

Britta Egebjerg & Lone Kirketerp udstilling 2015 - danser Aviaja Johannesen

Kim Herholdt Groth udstilling 2014

Lars Pank udstilling 2013

Erik Lindberg udstilling 2015

Line Kronvold udstilling 2014

 

 

Tommas Jørgensen udstilling 2014

Kunst

 

 

 

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike Palma: Light in the park

 

 

 

 

Mike Palma: At smede rænker

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Birk: Venner

Peter Birk: Burden

Peter Birk: Passing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frederik Bovbjerg