SØG MENU

Bisse + ilinx + motivational quotes

Musik
Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
100 kr.
Dagens vegetariske ret
95 kr.
Start aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret

ilinx

ilinx består af de tre komponister og sangere Anna Maehl, Laura Marie Madsen og Amanda Appel. Efter at have studeret elektronisk musikproduktion og -komposition i flere år, blev gruppen født ud af et ønske om at udforske den menneskelige stemmes potentiale, til at skabe og nære menneskelige forbindelser.

 

De tre sangeres baggrund spænder fra klassisk musik til folk og r&b. Siden deres debutudgivelse Memory i 2020 er gruppen blevet en vigtig del af den danske eksperimentelle scene. De har spillet koncerter i Europa, med en spændvidde der strækker sig fra avantgarde festivaler og vokale ritualer, til opvarmning for populære popnavne - Bijloke, CHART ART fair, UNM, Alter festival, og som support til hiphop-duoen FRAADS i Vega.

 

På scenen skaber ilinx et intimt rum med en nærmest spirituel kvalitet. Deres koncerter er en udforskning af stemmen som historiefortæller såvel som primært kropsligt materiale. ilinx fletter det traditionelle koncertformat sammen med fællessang og performance. Ved at kombinere middelalderlig kormusik, dristige improvisationer og dekonstrueret R&B, med inspirationer fra nutidig komposition og eksperimentel elektronik, skaber ilinx musik, der er lige så futuristisk som den er traditionel.


ilinx udgav i  2022 en dobbelt-single indspillet live i Marmorkirken af lydkunstner Jacob Kirkegaard, og er nu i gang med deres andet album. I mellemtiden har de samarbejdet med Reumert vindende komponist Matias Vestergård på værket KRISER og bjergtaget med det kollektive koncertformat ‘ilinx fælleskoncert’ der forener de tre medlemmers solistiske praksis med ilinx kompositioner og spilles af fuldt band.

BISSE SOLO

Tag med på en rejse gennem længsel, sorg, dødsangst, når Bisse optræder solo på Huset.  Koncerten tager udgangspunkt i Bisses seneste album Traumecentret, der er kunstnerens 14. album siden 2015.  

 

Kunstneren udtaler:

Det er et mindealbum om liv og død, håb og håbløshed, drøm og traume. Traumecentret er stedet, man kommer hen for at få helet sine sår.

 

På vores traumecenter behandler vi det sår, som aldrig helt vil hele: længslen efter de døde, og angsten for døden selv."

På albummet bliver der rejst en række mindetavler i form af sange for folk, som er gået bort eller er blevet glemt. En af disse skæbner er Bisses farfars bror, som døde 22 år gammel i en arbejdslejr i Porta Westfalica under 2. verdenskrig. Bisse tog ned og besøgte arbejdslejren, og har brugt materialet fra denne tur til albummets visuelle udformning.

Motivational Quotes

Bag navnet Motivational Quotes står sangskriver og musiker Kasper Staub fra det danske altpop-band Lowly. I november 2023 udkom det selvbetitlede debutalbum med 8 hypnotiske og eftertænksomme moderne folk hymner om evighed, mennesker og natur, akkompagneret med lyde af nylonstrenge, klangfuldt klaver, synthesizere og autotune. Man kan genkende den Lowly'ske sangskrivning, men i en helt anderledes minimal, akustisk og fortættet stemning.

Dørene åbner 19.30
Sted
Huset i Hasserisgade
3'eren / Salen
Entré
100 kr.
Dagens vegetariske ret
95 kr.
Start aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret