SØG MENU

Huset for børn

Børn / Familie
Sted
OBS vi er rykket indendørs i HUSET
Entré
30 kr. (Børn 3 - 14 år)
Voksne gratis i følge med børn ( max 2 voksne pr. barn)

HUSET for BØRN

Der er lagt i gryden til en super dag på Huset i børnenes tegn!

Tag dine forældre og små søskende under armen og kom ind til en dag med masser af musik, mad, underholdning og hygge.

 

 

Program

10.00 - 18.00 Børnelopper

Kom og køb, sælg og byt i de mange boder med børneting


10.30 - 10.50 Den Dromedarfremkaldende Danseskole

 

11.00 - 16.00 Åbne Værksteder For Børn
 

11.00 - 13.00 Vegetarisk Børnebuffét
 

11.00 - 11.30 Børneyoga
 

11.30 - 11.45 Afsløring af grafittivæg
 

12.00 - 12.50 Jazz For Kids: Master Fatmans Jazzskole

 

12.30 - 13.00 Børneyoga

13.00 - 13.30 Moster Metas Monster Myriade

14.00 - 14.50 Jazz For Kids: Sax Kontra Bas

 

15.30 - 16.00 Moster Metas Monster Myriade
 

16.00 - 16.50 Jazz For Kids: Klezmofobia
 

17.00 - 17.20 Den Dromedarfremkaldende Danseskole
 

17.00 - 19.00 Vegetarisk Børnebuffet

 

Børnelopper

Du kan i løbet af dagen gå på opdagelse i sjove ting og sager i dagens børneloppemarkedstelt, hvor tøj, legetøj, spil, bøger og meget mere kan købes.

Vil du gerne booke en tid - et bord i 2 timer - til at sælge af dine egne lopper kan det gøres her.

En loppe-plads er gratis, der skal dog betales 30 kr. i entré. Dette er medregnet, når du køber en loppe-plads lige her: 

Den Dromedarfremkaldende Danseskole

Den Dromedarfremkaldende Danseskole udspringer af en ide om, at det skal være rart og gerne sjovt at dyrke noget motion.
Denne dag bliver der lavet nogle korte "introduktioner" til de hold som vil køre på Huset i løber af efteråret, så du og dine forældre har mulighed for at prøve om det er noget for jer. Barnets/børnenes alder er underordnet, bare du selv vurderer, hvad der giver mening, og I har lyst til at fjolle og danse sammen.

Den Dromedarfremkaldende danseskoles mål er at sætte rummet frit og at I skal være i det på en måde, så det er rart for jer. Formålet med danseskolen er ikke at lære at danse noget som helst, men derimod at få en skøn, nærværende og sjov tid med din familie. Vi øver os kun på at slukke lidt for hovedet og være i kroppen og bruge den på mærkelige, bløde, sjove og hoppende måder.

Børnevenlig vegetarmad

Til frokost og aften vil du have mulighed for at stille sulten i en lækker vegetarisk buffét der i dagens anledning vil være lavet i en børnevenlig version.

Børneyoga

Dyveke Yoga & Pilates og har to skønne hold, hvor ALLE kan være med - børn og voksne. Holdene er gratis at deltage i, når du køber en indgangsbillet. Tilmelding er ikke nødvendigt, vi fylder lokalet op med dem der er plads til efter først til mølle princippet. Huset har et lille antal yogamåtter, men tag gerne din egen med.

Moster Metas Monster Myriade

Moster Meta er helt tosset med dyr. Hun rejser rundt i hele verden for at kigge på alle mulige slags dyr, det være sig en lille pilegiftfrø eller en panter, men hver gang dukker der bare noget andet op. Hun har en særlig tiltrækningskraft for de lyssky og hidtil ukendte monstre der bor rundt omkring. Hver gang Moster Meta støder på en af disse, så ser hun det som sin fineste opgave at tage sig godt af de små og hun driver noget der mest minder om et pensionat for alverdens monstre. Hun deler gerne ud af sine historier om hvordan hun er støt på alle monstrene og viser dem stolt frem.

Åbne Kreative Værksteder

Besøg Husets Keramikværksted, hvor børn sammen med deres voksne kan udfolde sig kreativt og lege med ler sammen. I kan fx lave et navneskilt, et fantasidyr, aftryk af en hånd, en lille skål eller hvad jeres fantasi nu byder på den dag.
Aktiviteten er gratis. Der vil være personale, der kan hjælpe med igangsætningen.
På selve dagen vil vi på keramikværkstedet have en liste, hvor I kan skrive jer på, i hvilket tidsinterval I har lyst til at bruge værkstedet. 

Copenhagen Jazz Festival præsenterer: Jazz For Kids

 

Sax Kontra Bas

Kontrabassen er lidt af en drillepind og ’mobber’ saxofonen mindre og mindre - indtil tenorsax’en til sidst er blevet til en sopransax og musikken ganske forandret! Det er blot ét af flere eksempler på den humor og musikalske slapstick som Jakob Mygind (saxofoner, sang) og Olav Gudnason (kontrabas, sang) betjener sig af i deres duo-koncert, hvor de to musikere
ubesværet blander musikgenrer fra rockabilly til free-form. Det hele præsenteres med deres helt eget udtryk, ikke mindst formet af den lidt usædvanlige duo-konstellation. Her er alt
overflødigt skåret væk i musikken. Undervejs vil de også demonstrere, hvordan næsten alt kan bruges til at lave musik på: tandbørstning, opvask, kroppen osv.

 

Master Fatmans Jazzskole

Tag med Jazzskolen helt om på den anden side af jorden til et af verdens allersmukkeste og dejligste steder - Brasilien. Vi skal høre samba, bossa og swingue, lære at danse ret vildt, spille på vores maver (også hvis de er små) og springe over hinanden, når vi prøver Capoeira.
Entertainer, radiovært, jazzentusiast, bassist, filminstruktør, musikguru mv. Master Fatman kan, som ingen andre, tryllebinde børn og voksne med sin landskendte og vaskeægte gode karma. Fra første tone sættes an, spredes en stemning hvor der er plads til alle; dem der stille vil sidde hos far og lytte, dem der er spørgelystne og dem der bare vil danse.
Mens de rutinerede musikere holder den musikalske gryde i kog, tager Master Fatman os med ind i sit musikalske univers hvor han fortæller og viser frem. Børnene får små opgaver som fx at lytte efter bestemte fraser der spilles, at fange toner i mors hår, klappe rytmer, spille luftguitarsoloer, bevæge sig, m.v.
For Master Fatman er forholdet mellem jazz og børn helt særligt: “Børn er jazz, for jazz handler om 100 % nærvær. Vi kan lære meget af børnene, for dem er det ok at være helt vildt ked af det - og at være helt vild glad! For mig er jazz at være åben. At man ikke har alle mulige regelsæt eller forventninger med.”

Skolemester: Master Fatman
Skoleorkester: Samba Da Gente (Salvador/Brasilien)
Dans: Luciano Papagaio
Capoeira: Malta de Capoeira
 

Klezmofobia

Når Klezmofobia spiller koncert er der fest og farver, der bliver sunget og danset, lyttet og kysset og publikum føler sig hjemme og særlig indbudt.
Bandet Klezmofobia er et af de få danske orkestrer der har spillet live i Mexicansk TV, danset kædedans rundt om den lille havfrue på EXPO i Beijing, (med daværende udenrigsminister i spidsen), lavet koncert efter at have kørt snescooter i 20 graders kulde på Svalbard og mange flere skæve og misundelsesværdige begivenheder.

Det meste af musikken er skrevet af bandet selv og læner sig op af den østeuropæiske jødiske folkemusik KLEZMER. Der bliver sunget på yiddish og publikum synger med og opfører sig som om de befandt sig til den fedeste familefest.
Man får serveret et stor udvalg af stemninger og under den østeuropæiske melankoli strømmer glæde og sorg fra langsomme sørgmodige ballader til festlige sange med uptempo instrumental klezmer. 
 

Med på vokal er hele nordens ukronede klezmerdronning Channe Nussbaum, der i spidsen for bandet er parat til at tage børn og barnlige sjæle med på en skøn rejse til fjernere himmelstrøg.

 

Arrangementet er støttet af:

- Nordea fonden

- Knud & Dagny Gad Andersens Fond

Sted
OBS vi er rykket indendørs i HUSET
Entré
30 kr. (Børn 3 - 14 år)
Voksne gratis i følge med børn ( max 2 voksne pr. barn)