SØG MENU

Under Mågerne: AddisAbabaBand + Total Hip Replacement

UNDER MÅGERNE
Dørene åbner 15.00
Sted
Huset i Hasserisgade
Gårdhaven
Entré
120 kr.
Vegansk Fastfood (serveres fra kl. 18.30)
75 kr.

UNDER MÅGERNE 2024

Sommeren nærmer sig stille og roligt, og vi glæder os til vi igen i år rykker Huset ud i vores hyggelige gårdhave, når mågerne og de lyse aftener melder deres ankomst!

Glæd dig til 4 koncerter i juni, hvor vi krydrer et dejligt musikprogram med fredagsbar i vores hyggelige have, fantastisk kunst i Husets udstillingsrum Tilgang og mega lækker vegansk fastfood fra Husets Café.

 

PROGRAM:
FREDAGSBAR: 15.00 i Café Morgen, Middag & Kaffe ved Under Solen Festival
KUNST: 16.00 i Tilgang Udstilling af ANNA LUNTER

MAD: 18.00 Vegansk Burger 75 kr.

MUSIK:  Starter kl. 19.00 i Husets Gårdhave

AddisAbabaBand

AddisAbabaBand - En Kosmisk Rejse Gennem Funk og Afrikanske Rytmer
Træd ind i en verden, hvor musik bliver til en eksplosiv cocktail af rytmisk energi og grænseløs kreativitet.

 

Velkommen til AddisAbabaBand, et unikt og ambitiøst 12-mands orkester, der i over et årti har sat ild i dansegulvene med deres intenst svingende musik. AddisAbabaBand er et kosmisk fartøj, hvis brændstof er stramme beats og kollektiv improvisation. Bandet tager dig med på en musikalsk rejse, hvor en skarp og sammentømret hornsektion støttes af en superswingende bass/guitar/keyboardgruppe, alt sammen på en bund af besnærende rytmer. Med denne besætning garanterer AddisAbabaBand en fest der varer hele natten.

 

Genrer som funk, jazz og hiphop smelter sammen med en variation af afrikanske stilarter som Afrobeat, Highlife og Ethiojazz. Musikken spænder bredt, fra stringent funky stramhed til vuggende og gyngende grooves, ofte med elementer af humoristisk løssluppenhed, der løfter musikken og tvinger publikum på dansegulvet. Det er en musikalsk oplevelse, der appellerer til både krop og hjerne og tager lytteren med på en rejse, som de aldrig har oplevet før.

 

Liveoptrædener
AddisAbabaBand er et band, der i udpræget grad lever i live-situationer. Siden 2010 har denne ustyrlige musikalske bastard af et orkester spillet over 130 koncerter - bla. på GrimFest, Aarhus Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival, Spot Festival, på regionale spillesteder landet rundt, i dagligstuer, samt turneret i Ghana og Holland. Udover dette har
AddisAbabaBand udgivet to studieplader, en liveplade og en EP. Albummet ”II” der udkom i 2019, modtog en præmiering fra Statens Kunstfond og bandet blev nomineret til Carl-prisen i kategorien ”Roots” for musikken på pladen. I 2018 kunne de opleves på Roskilde Festival. AddisAbabaBand eksperimenterer konstant med nye genreblandinger, og anderledes musikalske virkemidler. Publikum kan forvente at blive suget ind af orkestrets smittende
energi, og uanset hvor længe showet varer, har folk altid lyst til mere!

 

Kulturudveksling og respekt for tradition
AddisAbabaBand er ikke kun et musikalsk kollektiv, det er også en platform for kulturudveksling. Bandet har gennem årene optrådt med gæstemusikere fra forskellige dele af verden, herunder Zimbabwe, Burkina Faso og Ghana, og bandet har en dyb forbindelse til musikmiljøer i disse regioner. Denne udveksling og respekt for forskellige musikalske traditioner har været en kilde til inspiration, der giver musikken en unik dybde og nuance.

 

Tag del i denne musikalske rejse med AddisAbabaBand, og opleve deres uovertrufne energi, hvor grænser bliver udvisket, og verden bliver til et dansegulv. Et band, der ikke blot skaber musik, men også skaber forbindelser mellem kulturer og traditioner gennem deres lidenskab for musik og respekt for mangfoldighed.

 

AddisAbabaBand  er:

 • Martin Robert Madsen - Drums
 • Jens Peter Møller - Bass
 • Mikkel Govertz - Guitar
 • Jesper Rasmussen - Guitar
 • Benjamin Lesak - Organ/Synth
 • Preben Kaels - Percussion/Violin
 • Feike van der Woude - Percussion
 • Olaf Brinch - Tenor Sax
 • Christian Tscherning - Trombone
 • Marco Dania - Saxophones/Flute
 • Lasse Enøe - Saxophones
 • Scott Westh - Trumpet

Total Hip Replacement

Total Hip Replacement er et kollektiv bestående af unge musikere fra Aarhus, der sammenfletter og nyfortolker støvet reggae, maskinel dub og funky soul. Bandets ældste medlemmer har spillet sammen siden de var 14 og projektet voksede sig hurtigt større gennem møder i det aarhusianske musikmiljø. Bandets essens og passion har fra starten været live-optrædener og det har over de sidste par år resulteret i 250 koncerter i 10 forskellige lande fra Ghana til Grønland, på spillesteder samt internationale og danske festivaler, som Smukfest, SPOT, G! Festival og Iceland Airwaves. 

 

Total Hip Replacements ånd har altid været nysgerrig og det har konstant drevet bandet mod at møde nye mennesker, nye publikummer og nye med-musikere på deres rejser i Danmark og i verden. 

 

UDSTILLING af ANNA LUNTER

"Rewilding," comes from realizing that change is painful, but becoming numb from staying where you don't belong cuts a deeper wound. Exhibition showcases intricate paper cut artworks that invite questions about unconditional self worth, the "unstoried" self, and what it means to be living from deeper states of being. The inspiration comes from the artist’s own re-discovery of “the wild” while pausing her career in data science and instead taking space to test an "another way".

 

Experience this visual exploration of the intersection between the mystical and the mindful in the Huset i Hasserisgade gallery in Aalborg, between 24th- 28th.

Dørene åbner 15.00
Sted
Huset i Hasserisgade
Gårdhaven
Entré
120 kr.
Vegansk Fastfood (serveres fra kl. 18.30)
75 kr.