SØG MENU

Under Mågerne: Angående Mig + Merry

UNDER MÅGERNE
Dørene åbner 15.00
Sted
Huset i Hasserisgade
Gårdhaven
Entré
120 kr.
Vegansk Fastfood (serveres fra kl. 18.00)
75 kr.

UNDER MÅGERNE 2024

Sommeren nærmer sig stille og roligt, og i år rykker Huset ud i vores hyggelige gårdhave, når de lyse aftener melder deres ankomst!

Glæd dig til 4 koncerter i juni, hvor vi krydrer et dejligt musikprogram med fredagsbar i vores hyggelige have, fantastisk kunst i Husets udstillingsrum Tilgang og mega lækker vegansk fastfood fra Husets Café.

 

PROGRAM:
FREDAGSBAR: 15.00 i Husets Café Morgen, Middag & Kaffe ved ALIVE Festival
KUNST: 16.00 i Tilgang Udstilling med Slow Works

MAD: 18.00 Veganske smørrebrød 2. stk 75 kr.

MUSIK:  Starter kl. 19.00 i Husets Gårdhave

Angående Mig

Køn, opvækst, sex, forfald og stolthed - og en uhørt kropslig ærlighed; Angående Mig er ude med sin debutplade, MANDEN I MIG og tager på første turné i tre år.

 

Angående Mig har med hastige skridt besat den danske scene med sin helt egen lyd, der blander hiphoppens tunge 808, singer/songwriterens akustiske guitar og punkens absolutte vrede og desperation, der tvinger enhver lytter til rent faktisk at lytte.

 

Angående Mig høstede ros og blev i Politiken kaldt ”den mest intense nye danske pop-stemme” da hun i 2020 udgav sin på én gang vrede og nærværende debut-EP KUNSTEN AT LADE SOM OM. EPen indeholdt bl.a. radiohittet “jeg elsker alt hvad du hader ved mig” og den anmelderroste “vrede kvinder”.

 

I 2021 udkom den opfølgende EP “alt det jeg alligevel ikke tør sige”, der med sange som “BLOMSTER I LAKKEN” og “POLYFILLA AF LIGEGYLDIGHED" gjorde det klart for enhver, hvilken bramfri kunstner Angående Mig er. GAFFA kårede begge EPer som blandt de 20 bedste danske albums i henholdsvis 2020 og 2021.

Tidligere på året udkom første-singlen til det spritnye album, ”mor R stærk” - og kort før sommeren landede anden-singlen, “Sommerfugl”, som blev P3s uundgåelige. Nu er hun aktuel med sit længe ventede debutalbum ”MANDEN I MIG”, der med et tilbageblik i sin egen provinspubertære virkelighed, fortæller en historie om køn, opvækst, sex, forfald og stolthed. Med lån af den kristne liturgi som metaforramme og med Niels Hausgaard og Anna Juul som gæstemedvirkende på pladen, viser Angående Mig den bio-politiske virkelighed i sin egen stavnsbundne og kønnede kamp.
 

I kontrast til Angående Migs tidligere maksimalistiske og insisterende udgivelser, er “MANDEN I MIG" et sonisk minimalistisk pop-album og en magtdemonstration i netop at turde favne alle yderpunkter af det protesterende indre - også alt dét, der eftertænksomt hvisker dig i øret. Angående Mig kan være kynisk ærlig, og dette album er et fantastisk godt bud på et nyt generationsalbum, hvor emner som krop, sex og provinsiel stolthed, bliver behandlet rørende, seriøst og indsigtsfuldt.

 

Laura bag Angående Mig fortæller selv: ”Jeg har skrevet det her album i en svær alder, hvor jeg har følt mig meget forvirret og rodløs i hjertet. Så jeg tror det har været et stort forsøg på at finde tilbage til barneblikket - at huske på hvad jeg kommer af. Det har været en slags graverjournalistik inde i mig selv.
Specielt når det kommer til kønnet, er jeg meget bevidst om, at jeg behandler min egen historie gennem en utrolig binær verdensforståelse, det sorte og det hvide, det enten eller. Og det gør jeg netop, fordi det var den verden, jeg var barn i.
Mit selvopfundne begreb, provinsiel brutalisme, har hele tiden været et eller andet noget, som jeg har prøvet at holde fast i og skrive ud fra. Hvordan kunne jeg overproportionalisere den provinsielle stolthed. Den storhed man som barn ser i alt, der omslutter én. Titlen MANDEN i MIG er blevet en form for treenighed, der både repræsenterer barndommens faderlige forbilleder, den lille dreng inden i mig og min tidlige heteroseksualitet - aspekter, som uden tvivl har været grundstenene i kampen med og mod min egen kvindelighed.

Merry

Merry skriver mørkepop-sød-rock sange. Med hendes dragende performance søger hun at udforske alle de subtile gnister, der opstår mellem dig og mig. 

Merrys sange er blevet til i en periode af hendes  liv, hvor livet allermest føltes som en våd kold klud mod kinden. De handler om at finde tilbage til ejerskabsfornemmelsen over sin egen krop, glæden og lykken i dét at være sig selv, helt alene. Hendes tekster handler om kærlighed og død, selvkærlighed, om at crushe lidt på drenge og om at acceptere når drenge ikke crusher på dig!

 

Merry har tidligere været support for Barbro på deres turne i efteråret 23, og Goss mfl. Hun har også både spillet private arrangementer for Roskilde Festival og en showcase på Hotel Cecil, og spiller til sommer på SPOT Festival. 

 Merry udgiver sin debut single i august 2024! 

SLOW WORKS: FORBUNDETHED
- Udstilling i Tilgang

I kunstudstillingen, Forbundethed, kredser tankerne om naturen som en altomfavnende urkraft. Refleksioner om naturens tilstedeværelse og naturen som et iboende element i det moderne menneske kommer til udtryk i undersøgelsen af farven blå. Forbundethed åbner op for en mytisk og dog historisk betinget rejse, hvor nysgerrighed og magi opstår i naturens farver og materialernes transformation og rejse gennem tidens håndværk.

Design- og kunstduoen Slow Works er beklædnings- og tekstildesigner Benthe Boesen og grafisk designer Troels Schwarz. De arbejder i spændingsfeltet mellem kunst og design, som oftest kommer til udtryk i simple grafiske silhuetter inspireret af naturen og dens rå elementer.

Slow Works er fascineret af håndværket og materialets perspektiv. Kunstnerduoen arbejder med naturens farvepigmenter og skaber naturlige farver ud fra gamle håndværkstraditioner.

Farven blå fra planten indigo er Slow Works’ største passion og signaturfarve. Her arbejder de ud fra den tusind år gamle indigotradition, hvor farveskalaen skabes med rene naturprodukter: Indigo, frugtsukker og kalk.

FREDAGSBAR ved ALIVE Festival - fra kl. 15

Den Thisted-baserede festival kigger forbi med Thy’sk stemning, og mulighed for at smage en hel ny festivaløl i samarbejde med Thisted Bryghus 

Dørene åbner 15.00
Sted
Huset i Hasserisgade
Gårdhaven
Entré
120 kr.
Vegansk Fastfood (serveres fra kl. 18.00)
75 kr.