SØG MENU
huun_huur_tu_foto

Huun Huur Tu (RU)

Koncert
Dør åbnes kl. 20:00
Sted
Hybrid, 3'eren / Salen
Entre
75 kr. / Forsalg
Entre
95 kr. / På dagen
Buffet + Entre
145 kr. / Forsalg
Vegetarbuffet 17:30-19:30

Huun Huur Tu

Det​ venter ​en​ ​overjordisk​ ​oplevelse,​ ​når​ ​Huun​ ​Huur​ ​Tu​ ​fylder​ salens​ ​unikke akustiske​ ​rum​ ​med​ ​deres​ ​strubesang​ ​og​ ​magiske​ ​musik. Alene gruppens vokaler skaber overjordiske lyde. Med deres fantastiske strubesang fremstiller de overrumplende droner: Den ene tone flyder langsomt over i den anden, samtidigt med at overtonen produceres, i et på én gang massivt og nuanceret lydbillede.
Teknikken trækker tråde til en ældgammel tuvansk sangtradition. Eller faktisk flere traditioner. Huun Huur Tu benytter forskellige strubesangsteknikker med hver deres karakteristika.

Vokalerne suppleres af strygeinstrumenterne igil og byzaanchi, hvis udseende er lige så distinkte som deres lyde: Igil’en er formet som en hest og byzaanchi’ens krop har en cylindrisk form. Dertil kommer den langhalsede lut, doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet, tuyug, der består af to hestehove.

Den magiske shamanmusik hylder med ældgamle sange bjergene og sletterne, naturens kræfter og mysterier.

Geografisk er musiktraditionen vokset ud af området omkring Tuva-regionen på grænsen mellem den sibiriske taiga og den centralasiatiske halvørken. Og på Tuvas sletter var gruppens grundlægger, Kaigal-ool Khovalyg hyrde, før han blev verdensomrejsende musiker, der har spillet med band som Kronos Quartet og Frank Zappa.

HUUN HUUR TU på FACEBUUK


Husets Cafe tilbyder lækker Vegetarbuffet kl 17.30 - ca 19.30

Dør åbnes kl. 20:00
Sted
Hybrid, 3'eren / Salen
Entre
75 kr. / Forsalg
Entre
95 kr. / På dagen
Buffet + Entre
145 kr. / Forsalg
Vegetarbuffet 17:30-19:30